Собственикът на Лудогорец Кирил Домусчиев отказа да навлиза в задълбочени коментари по нападките, които отправи вече бившият национален селекционер на България Любослав Пенев. В Спортно шоу Гонг по Дарик радио Домусчиев обясни, че Пенев е под нивото му и поради тази причина по никакъв начин не би могъл да се засегне от неговите думи.

"В Лудогорец не правим треньорски смени от днес за утре. Не сме били ЦСКА. Не може да уволниш треньор заради равенство с ЦСКА на "Армията". Дерменджиев ни класира в Шампионска лига. Взехме първи точки. Можем само да сме му благодарни. Той бе в основата на самия проект. От години е тук", коментира Домусчиев слуховете за евентуална треньорска смяна.

Колкото до поканата, която "орлите" отправиха към Стойчо Стоев и Ивайло Петев да присъстват на мача с Ливърпул, Домусчиев обясни: "Нормално е да поканим Петев и Стойчо Стоев. Те са част от историята ни. Работили са за клуба. Важно е всички да сме заедно, тези, които сме дали нещо за отбора".

"Аз лично нямам предпочитания към Петев и Стоев за национален селекционер, защото пак ще тръгнат слухове, че Домусчиев управлява БФС. Но ако хората в БФС са взели такова решение, моето желание няма да бъде важно. Аз лично предпочитах чужденец с добра визитка, който да работи и с клубовете малко повече. Не са ни чак толкова много водещите клубове в България, за да се избягват. Опитвах се през тези години да наложа българските треньори. Може да проверите къде съм пращал Петев - в Барселона, в Еспаньол, във Валенсия при Емери. В него е инвестирано много, за да вземе най-високия лиценз. Както виждате, не съм го пращал в някои български отбор да трупа опит. По тази причина мисля, че на националния му трябва чужденец. Георги Дерменджиев, с него положението е сходно. Любо Пенев не отиде не само на мач, а камо ли на тренировка на някой от отборите в А група", обясни Домусчиев.

Във връзка с нападките от страна на Любо Пенев към него и останалите членове на Изпълкома, босът на разградчани коментира: "Не мога да се засегна от коментарите на човек, който не е на моето ниво. Любо Пенев не помня да ми е бил съученик нито във Френската гимназия, нито в университета".

"Аз бях на стадиона, когато трибуните бяха празни. В неделя в 22 часа си оставих семейството. Не ми хареса играта срещу Малта и си казах мнението. Всеки има право на мнение. От това, което виждам, Любо атакува всеки, който се е изказал за него", завърши Домусичев.