Войната между БФС, в лицето на първия вицепрезидент Йордан Лечков, и вече уволнения национален селекционер Любо Пенев, продължава с пълна сила. Нови искри от нея се разразиха тази сутрин. 

Лечков направи разкрития за заплатата на треньора и за начина на плащането ѝ. Според него, той няма да получи и неустойка за уволнението си, каквито претенции имаше миналата седмица. 

"Общото месечно възнаграждение на Пенев беше 35 хил. лв., като от тях само 6000 отиваха по директна негова сметка. Останалите се насочваха през испанска агенция. Също така, аз лично смятам, че няма да получи неустойка."

"Имаме ситуация, в която няма резултати. Очакват се добри  резултати от треньорския екип, а те нямат. В същото време всичко им е осигурено. Дадено им беше достатъчно време и възможности."

"Ако нямаше действия за уволнение, пак щяхте да кажете: "Той е от  тяхното поколение и затова не го пипате." Треньорите имаха пълна  свобода. Ако е нямало потенциал в този отбор, това трябва да се каже навреме. А не да се поставят цели и след 3-4 мача да се говорят тези неща", сподели още Лечков пред БНТ.

Той нападна и капитана на националния отбор Ивелин Попов за изпълнението на дузпата в мача срещу Малта, като на въпрос от студиото дали според него играчът на Кубан нарочно я е пропуснал, той отговори лаконично: "Да!".