През настоящата седмица ще отпадне още една въпросителна пред отборите в челото на таблицата в А група. Настоящият лидер в подреждането ЦСКА посреща на стадион „Българска армия“ Черно море.

Срещата е от 16.00 часа и ще бъде предавана на живо в Gong.bg и по Нова телевизия. Мачът можете да проследите и по Дарик радио, както и в развитие – минута по минута.

Ако „червените“ успеят да запазят първата си позиция след този двубой, ще зимуват начело в класирането след 7-годишна пауза. За целта е достатъчна и една точка за възпитаниците на Стойчо Младенов. Черно море обаче е един от отборите, които създават проблеми за „червените“.

Главен съдия на срещата ще е Никола Попов, който до този момент е ръководил 7 мача на „армейците“ и 12 на Черно море.

Стойчо Младенов включи в групата за мача: Дивиш, Колев, Тунчев, Сънди, Силва, Галчев, Милисавлевич,Жоаким, Буш, Попов, Соарес, Василев, Бергонси, Маркиньос, Супусепа, Причиненко, Оршулич, Фелипе, Карачанаков, Кукоч.

Очаква се наставникът да заложи на Серджиу Буш в атаката на тима, но след „бурната седмица“ за Александър Тунчев, който бе разпитван във връзка с разследването за черно тото в България, има съмнения за неговата психическа устойчивост за игра.

В същото време наставникът на Черно море Никола Спасов няма да може да разчита на наказания Марчин Бургхард и на невъзстановения Марк Клок. За сметка на това Александър Александров ще бъде на разположение. В групата на „моряците“ влизат: Пиргов, Николов, Венков, Сантош, Котев, Сталев, Ж. Атанасов, Станчев, Александров, Паланков, Райков, Коконов, Д. Атанасов, Курьор, Божилов, Расим, Петков, Манолов.

Капитанът на Черно море Кирил Котев също бе разпитван през седмицата за черно тото, но Никола Спасов по всичко личи ще заложи на опитния си играч.

Другият мач от 19-ия кръг, който има отношение към първото място в А група е Лудогорец - Ботев Пловдив. Срещата е в неделя, 14 декември, и ще се предава в Gong Play, по Диема и Дарик радио.