Всеки е гледал порно, дайте да не се правим на света вода ненапита! Горе-долу всеки знае какво представлява. Вярно е, че има сценки, клипчета и с един човек – в повечето случаи жена. Но като цяло за порното, както и за нормалния секс в живота са необходими поне двама. От време на време да сменят позата. А когато само стоиш отстрани и гледаш какво се случва – то това си е чисто воайорство, нищо друго.

За какво порно в Коматево говорим, след като съвсем не на шега за трите си мача през тази година ЦСКА има един удар в противниковата врата на Локо Сф, Берое и Ботев. Този на Николич от дузпата, избита от Макенджиев. „Канарчетата“ си направиха един лек, следобеден, футболен секс с „червените“, без дори много да се напрягат. А състоянието на ЦСКА вече сериозно притеснява. Този отбор наистина имаше някакво лице преди Нова година. И ако не спре пропадането, може да се озове още и още по-надолу. Там някъде, близо до Левски. Едно-две места по-нагоре, едва ли ще е утех. ЦСКА и да е поискал да влиза в някакви уговорки с пловдивчани, на принципа – „на ви сега, дайте ни после”, едва ли от Ботев са се вързали, тъй като бегъл поглед върху представянето на ЦСКА в мачовете срещу Локо Сф и Берое ще подскаже, че подобен бартер е нерелевантен. Ботев си взе този мач, защо да не вземе нещо и от предстоящите два? А тези, които вярват в конспирацията, че оттук насетне ЦСКА безпроблемно ще шества по терените, с изключение на мачовете срещу Лудогорец, явно не са ходили скоро на кино и фантазията им има нужда от работа. Хора, отидете на София Филм Фест, върви в момента, там ще отпушите клапите!

А какво за Левски? Тъй като днес много мои приятели във Фейсбук, фенове на „сините“, се занимаваха само и единствено с ЦСКА. Ако от Герена насочат изцяло фокуса от отпадането си във втората шестица върху ЦСКА и мача в Коматево, то това би било заблуда с фатални последици. И най-смешно би било да говорят за обръщане на палачинката, за това как съдбата връщала, за не знам друго какво си подобно. През май 2008-а беше гот, нали? Това не с един път Коматево, а със сто подобни мачове, не може да се избие! И г-н Стоев, Перник, Перник, 0:7? Нали?

Ясно е, че години наред за тази ситуация ще се говори, ще се изприказват тонове приказки. Голяма част от тях ще бъдат наистина приказки, празни при това. На мен днес ми беше гадно. Мачът край Пловдив не ми беше хубав. Остави лош привкус. Защото ЦСКА не играе нищо, срива се, не се развива и като отбор, още по-малко като клуб. На мен също така ми е гадно, че през пролетта няма да гледам ЦСКА срещу Левски. При това с пълното съзнание, че тази прословута серия от шест поредни за червените вероятно щеше да свърши. И с риск да приключи, това дерби ми се гледа винаги. В него има тръпка. Вината обаче почти изцяло си е на „сините“. Те направиха така, че на всички да ни тъпо, да ни липсва тръпката. Защото чакаха да хванат последния влак. Но той пък, взе, че мина, без да спре на тяхната спирка.

Така че – до нови срещи следващото първенство. А ЦСКА остава да се бори най-вече със себе си! Трудна битка се очертава!

------------------------------------------

Следвай Ники Александров в личния му профил във Фейсбук