Благодетелят на трикратния шампион Лудогорец Разград – г-н Кирил Домусчиев говори доста. И всеки път казаното от него отеква силно в пространството. Дали е свързано с бизнес или футбол, няма значение! 

Г-н Домусчиев си го е заслужил – все пак той е сериозна фигура, с успехи и в бизнеса, и в спорта! Тук ще стане дума за казаното от него! Или по-точно да се говори с причина! А не заради самото говорене!

Всъщност много мислех дали да пиша тези няколко скромни реда! Изпитвах сериозни притеснения да не попадна в онази обособена от г-н Домусчиев категория журналисти, които са пристрастни. Или, чиито коментари не са „патриотични”. Реших обаче да рискувам! И да задам три въпроса на г-н Домусчиев:

1. Г-н Домусчиев, след като футболът Ви е толкова ясна материя, че различавате кои мачове са приятелски и кои се „играят”, какъв според Вас е мачът Миньор Перник – Лудогорец Разград, игран на 18 април 2012 година? Ако Ви се струва доста назад във времето ще се опитам да намеря нещо по-близко – да речем от края на миналата година. И по-точно - 31 октомври и Марек – Лудогорец! Според Вашите аргументи и те са били приятелски – и в двата бе показан само по един жълт картон. А за този втория в „Господари на ефира” бе направен доста интересен репортаж.

2. Г-н Домусчиев, след като сте убеден, че Ботев и Литекс са играли приятелски мач, защо Вие като член на Изпълкома на БФС не сигнализирахте съответните органи?

3. Г-н Домусчиев, понеже постоянно говорите, колко европейски се развива Лудогорец (което в една голяма степен е истина), колко европейски според Вас е да спрете достъпа на журналист до „Лудогорец Арена”? Аз поне не се сещам да има нещо подобно в Европа! Колко европейски е да атакуваш журналист, че не коментира достатъчно „патриотично”. Колега, който застава с името си зад това, което говори в национален ефир! Колко европейски е да държиш феновете на гостуващите отбори на 50 метра от терена в някакъв зандан, откъдето няма как да разберат какво се случва на терена! Попитайте Вашите фенове дали са били третирани така в Европа?

Г-н Домусчиев, в България се радвахме на футболната игра, доста преди явлението Лудогорец да се появи! Дано нещата Ви се развиват още по-добре и Вашият тим да ни радва дълги години. Но е сигурно, че бг-футбол ще има дори и да го няма Лудогорец. 

Г-н Домусчиев, сигурно знаете по-добре от мен, че присъди се издават едва, когато налице са доказателства. 

P.S: Няколко думи и за отговора от страна на Литекс! Всеки има различни стилове да си пази клуба! И в Ловеч явно са осъзнали, че на агресивните атаки, се отговаря с по-агресивни контраатаки!