Собственикът на Лудогорец Кирил Домусчиев хвърли поредната бомба, като заяви, че Ботев и Литекс са играли приятелски мач през изминалия уикенд. Припомняме, че „канарчетата“ загубиха с 0:1 в Коматево.

Домусчиев говори в специално интервю за предаването „А група Токшоу”. 

„Акцентира се върху нещо, което се е случило по време на мач, за да се неглижира успеха на Лудогорец. Давам ви пример приятелския мач между Ботев и Литекс. Един жълт картон в такъв важен мач, отменен гол, за който Ботев даже не пусна контестация. А имаше някакъв гол, който отмениха на Ботев срещу нас и имаше три седмици коментари, проклятия. Но това не се коментира, няма рекламация от клуба, как става тая работа. Ако гледате мача, това си е приятелски мач. Дали има дружба или не между отборите, вие ще си прецените като гледате мача, но и това не се дава никъде и няма отражение“, коментира Кирил Домусчиев.

Босът на разградчани намекна, че Роман Безяк, Даниел Абало и Фабио Ешпиньо може да си тръгнат от отбора.

„С повечето играчи, които им изтичаха договорите успяхме да постигнем договорка. Нормално е всеки един от играчите да иска повече предвид представянето на отбора, неговото лично или пък интереса от други клубове. Ние винаги трябва да намерим баланс между това, което Лудогорец може да си позволи и какво играчът би направил като компромис“, заяви по темата босът на шампионите Кирил Домусчиев.

„Безяк, Абало и Ешпиньо нямат подписани договори. Имаме разговори в напреднала фаза. Чакам мениджърите на Ешпиньо и се надявам с някои от тях да финализираме. Ако имат много добро предложение е нормално да го изберат, а ние също не можем да надскачаме възможностите си. Смятам, че на отбора му е нужна малко свежа кръв. Както се казва - всяко зло за добро. Ако не успеем да преподпишем с някои, ще опитаме да подсигурим с играчи, ако не на същото, то поне на по-високо ниво. Играчи, които са жадни за успехи. На нас ни трябват войници, които искат да завоюват нови успехи. Ние ще се опитаме да намерим баланса“, каза още Домусчиев.

Колкото до турнира за Купата на България Кирил Домусчиев заяви: „Купата е важна, защото все пак Лудогорец изигра доста мачове и през 2014-а година не само в евротурнирите и първенство, но и Купата, и за да стигнеш на полуфинал си вложил не малко усилия. Съвсем нормално е този мач да е важен. Полуфиналът е крачка от финала и нещо, което сме си поставили като цел. Тази битка за Купата на България не трябва да се подценява и усилията на отбора да отиват на вятъра. Надявам се на добър мач и победа, която ни устройва преди реванша.“

„Левски не смятам, че са лош отбор, напротив. Сега имат нужното спокойствие и нов треньор, който няколко месеца има възможност да направи необходимите промени и да създаде облик на отбора си. Победиха един корав тим като Черно море и това показва, че отборът е във възход. Надявам се да стане днес добър мач. Ние играхме преди няколко дни и се надявам играчите да са възстановени, за да стане един добър мач“, заяви още Домусчиев.

За предстоящото за следващия сезон собственикът на Лудогорец сподели: „От сега има планирана подготовка, която да изиграе съществена роля в това как ще започнем в евротурнирите. По селекцията не мога да ви кажа кой знае какво. Всеки нормален клуб има списък с играчи, които са предложени на треньорите за съответните постове, но има такива, които няма да искат да дайдат в България или няма да постигнем споразумения. Затова е трудно да ви отговоря. Много е важно да видим до лятото кои играчи остават.“

„Не познавам добре новите инвеститори в ЦСКА“, добави Домусчиев.

„Не ги познавам и даже не ги знам кои са новите инвеститори в ЦСКА. Не им знам намеренията. Единственото, което мога да кажа е, че ще се радвам, ако намеря сериозни инвеститори с широко сърце. Нека върнат ЦСКА там, където му е мястото", каза босът на Лудогорец.

Той заяви, че Лудогорец ще подкрепи „малките“ клубове за телевизионните права.

„Футболната централа удържа 10% от телевизионните права за себе си, а останалите 90% ги дава на клубовете. Аз бих подкрепил малките клубове за запазване на сегашното разпределение на телевизионните права. ЦСКА и Левски са най-гледаеми, но не могат да играят сами помежду си. Всички клубове, които имат проблеми имат лош мениджмънт и отлив на спонсори. Кой човек би си давал парите в клуб, в който има злоупотреби. БФС прави жестоки компромиси. На Борислав Михайлов трябва да му направят паметник всички клубове, които говорят срещу него, защото той прави невероятни компромиси през всички години", коментира Кирил Домусчиев.