В седмицата, в която войната по оста ЦСКА – Лудогорец продължи в познатия декларативен и много остър стил, в светлината на прожекторите влезе един от силните хора в ЦСКА - Петър Манджуков. Той даде дълго интервю по време на коледния купон на „червените“. Изказването му обаче остана леко неглижирано, въпреки че Манджуков говори изключително рядко и в случая каза много важни неща. Причината? Тя изглежда ясна. Думите на Манджуков в никакъв случай не кореспондират с агресивната и преминаваща добрия тон на поведение линия, която поеха факторите на „Българска армия“ в последните седмици. Този стил май не е много интересен и е сериозен контрапункт на вече изградената и наложена атакуваща, оплюваща и жалваща се позиция, която заеха Стойчо Младенов и Александър Томов.

Какво всъщност каза Манджуков? „Не разбирам конфронтацията между ЦСКА и Лудогорец. Трябва да сме спокойни. Не е добър вариант, ако непрекъснато създаваме интриги и обвиняваме някого за нашите загуби. Инвестирам пари в ЦСКА и е нормално да попитам Домусчиев за условията и заплатите, при които работят играчите и треньорите в неговия клуб“. Изказване, което може спокойно да бъде определено като еталон за нормалност. С такъв човек ЦСКА със сигурност има бъдеще, докато с другите това не е много сигурно.

Петър Манджуков определено размаха пръст. Размаха пръст за поведението, размаха пръст за заплатите на определени фактори в клуба и то в ситуация на финансова криза. Това жегна същите тези фактори и те реагираха мигновено.

Ако погледнем реално, ако не бе фамилия Манджукови, ЦСКА може би нямаше да оцелее. Изглежда именно Петър и Ивайло са истинските спасителите, но те по една или друга причина останаха леко в сянката, защото бягат от крайните изказвания, а други излизат и се бият в гърдите пред камерите.

ЦСКА със сигурност има голямо богатство с трезво мислещи хора като Петър Манджуков и синът му. Ако те останат такива и не се поддадат на политиката, която подхванаха колегите им в ЦСКА, със сигурност могат да върнат клуба там където му е мястото за по-дълъг период.

Петър Манджуков обаче трябва много да внимава. Ако по някакъв начин пипне париците на дадени хора в ЦСКА, може би го чака съд и молба за отнемане на лиценза. Няма да е изненада. Не е като да не се е случвало и преди.