Събитията в Левски бяха изключително динамични в последните дни. Твърде вероятно е да продължат по същия начин и в следващите месеци. Георги Иванов беше треньор, а уж се очакваше да го замени Димитър Димитров. Херо и Левски се разминаха за пореден път и на сцената се появи Стойчо Стоев.

Левски е в криза. Тя е финансова, а и на терена. Въпреки всичко бившият треньор на Лудогорец подписа с лекота. Стоев явно имаше желание да поеме гранда от стадион „Георги Аспарухов“, което е похвално от гледна точка на „сините“, които бяха свикнали с отказите. Месеци наред всеки поканен предпочиташе нещо различно.

Бившият треньор на Лудогорец има добра база зад гърба си с оглед последната си месторабота. Специалистът спечели дубъл със „зелените“, а на всичкото отгоре успя да направи фурор в Европа, което е доста по-ценно. Под ръководството на Стоев Лудогорец игра впечатляващо в групите на Лига Европа, а елиминирането на Лацио си беше подвиг.

Остава впечатлението, че в Левски има разместване на пластовете. Скоро ще стане ясно в каква посока духа вятърът. Индикатор ще бъде селекцията. Списъкът на Херо явно е заминал в коша, въпросът е какво има в следващия и до каква степен ще бъде изпълнен. Факт е, че в Левски направиха доста рязък завой, а дали е във вярната посока ще оставим на времето да покаже.

Първата пресконференция на Стойчо Стоев беше малко по-различна от други представяния на „Герена“. Гръмките фрази бяха оставени в страни. Дори Георги Иванов изглеждаше по-различен. Бившият нападател сякаш беше заразен от характерното спокойствие на Стоев. Стиковката между двамата ще бъде оценявана тепърва, но е ясно, че Гонзо имаше нужда от „половинка“.

Новият треньор на Левски трябва да е наясно, че „сините“ са далеч от бившия му отбор в организационно отношение. Тимът от „Герена“ няма достатъчно финанси /процесите са динамични/, има много голи полета в състава и е на незавидното шесто място. Въпреки това, Левски продължава да е магнит, защото е изключително популярен и успехът със „сините“ се цени много.