Новият старши треньор на Левски Стойчо Стоев бе гост в студиото на БНТ и даде интервю за медията, в която засегна и темата със селекцията и дали има варианти да бъдат привлечени напускащите Лудогорец футболисти.

"Вече проучвам нещата и имам информация за някои играчи. Теро Мантула отива в Норвегия, Шоко пък чака оферта от Белгия. Вратарят Милан Борян още е състезател на Лудогорец и едва ли ще стане свободен агент. Изчаква се евентуалната продажба на Владо Стоянов. Ако се разделят с него, сигурно ще разчитат на Борян", каза Стойчо Стоев

"Много ще ми е трудно в Левски, добре го осъзнавам. В никакъв случай не съм Магьосникът от Оз, за да оправя нещата с магическа пръчка. Кризата в клуба е очевидна. Влизам, предварително обмисляйки ситуацията. След като съм решил да приема предизвикателството, съм видял негативите и позитивите неща. Познавам нещата в "Левски" като страничен наблюдател до този момент. Ще ми бъде трудно, но имам огромната амбиция да работя в този колос на българския футбол. На "Левски" не му приляга да няма цели, трябва да отиде там, където му е мястото", коментира още Стоев.

"Какво сме си казали с Батков, остава между нас. Разговорът беше доста сърдечен и позитивен", каза треньорът.

"Решенията аз си ги вземам и нося отговорността. Винаги приемам съвети, изслушвам мненията", отговори Стоев на въпрос дали ще позволява на Георги Иванов-Гонзо да му дава съвети кои играчи да започват титуляри в мачовете.

"Както политиката не може да се отърве от корупцията, така и футболът не може да се отърве от "черното тото". Структурите трябва да се занимават по-сериозно с този бацил. Ако искат, разбира се. Неудобно е така като се обвиняват футболисти и да се привикват на разпити. Смятам, че са по-виновни тези, които им дават парите и ги карат да играят в уговорени мачове. Играчите са последната брънка от веригата", добави Стоев.