Лудогорец е новият-стар шампион на България за четвърти пореден път! Разградчани се радват с титлата след победа над Локомотив София на своя стадион с 4:1 и са недостижими на върха на класирането в А група. 

Още преди почивката бразилските звезди Марселиньо и Жуниор Кишада убиха интригата с двете си попадения. След нея пак Кишада и Върджил Мисиджан доведоха нещата до погром, а почетното попадение за гостите реализира Даниел Генов. 

Така "орлите" направиха нещо, което досега само ЦСКА е правил - да спечели четири поредни титли. "Червените" са го правили между 1980 и 1983 г., а преди това имат и девет поредни в края на 50-те и началото на 60-те години на миналия век. 

В минутите преди мача празникът за домакинската публика започна с откриването на реновираната и модерна трибуна, кръстена на Козмин Моци. За това събитие дойдоха премиерът Бойко Борисов, министърът на финансите Владислав Горанов, министърът на регионалното развитие Лиляна Попова и президентът на БФС Борислав Михайлов. 

Фолкпевицата ДесиСлава изпя новия химн на клуба, а след нея пя и детето-чудо на родната музика Крисия. Купонът с голямата звезда на сръбския турбофолк Цеца Величкович остана за след края на двубоя. 

С тези емоции преди началото на двубоя, можеше да се очаква домакините да започнат малко разконцентрирано. Но нямаше нищо такова. С първия сигнал разградчани показаха класа и натиснаха съперника си в търсене на попаденията, които да им донесат титлата предсрочно. 

Жуниор Кишада и Фабио Ешпиньо организираха няколко опасни атаки, но в последния момент не успяха да създадат опасност пред вратаря Божидар Митрев. Емил Гъргоров беше единствената опасност за домакините, но неговият удар в 13-та минута кацна на горната мрежа. 

Първата сериозна опасност в двубоя се откри в 15-та минута. Тогава обаче Дани Абало стреля опасно от 15-16 метра, но Митрев улови. След това Дани Абало, Жуниор Кайсара и кой ли още не от домакините се нареди сред пропусналите изгодни шансове за попадение. 

Този натиск на шампионите" нямаше как да не доведе до гол. Това стана в 32-та минута. Тогава Марселиньо откри резултата за Лудогорец. Той направи двойно подаване с Върджил Мисиджан и холандецът го изведе сам срещу Митрев. От там бразилецът нямаше как да пропусне - 1:0. 

Това поуспокои лудогорци и те можеха да пострадат в 43-та минута. Тогава Йордан Тодоров вкара за Локомотив София, но попадението му беше отменено заради игра с ръка. Ситуацията беше доста спорна, но реферът Станислав Ставров прецени, че не трябва да зачита попадението. 

А в края на полувремето всичко в този мач на практика приключи. Тогава Жуниор Кишада направи 2:0 с хубав удар от около 17-18 метра. Фабио Ешпиньо пусна към Дани Абало, който намери Марселиньо, а бразилецът пусна към сънародника си на изгодна позиция и той с удар от място не остави шансове на Митрев за втори път. 

При този резултат дойде почивката, а веднага след нея резултатът започна да получава застрашителни размери за "червено-черните". В 49-та минута домакините поведоха класически с 3:0. Тогава след двойно подаване на Дани Абало и Жуниор Кайсара, испанецът намери Кишада около точката на дузпата и бразилецът препарира Митрев за 3:0. 

Но вместо да се укротят и да спрат унижението за съперника си, разградчани се развихриха и бързо стигнаха до четвърто попадение. В 56-та минута след светкавична контра Дани Абало напредна до центъра и изведе Върджил Мисиджан зад защитата, холандецът преодоля Митрев и хладнокръвно вкара за 4:0. 

Гостите опитаха да направят нещо интересно след това. В 63-та минута Йордан Тодоров се оказа на стрелкова позиция след подаване на Владислав Романов, но стреля неточно в аут. Но малко след това Даниел Генов вкара почетното попадение. В 66-та минута той изпълни перфектно пряк свободен удар и не остави шансове на Чворович за 1:4. 

До края домакините окончателно свалиха темпото и се отпуснаха. Това позволи на "червено-черните" да стигнат до няколко опасности пред Чворович, но Йордан Тодоров, Даниел Васев и Владислав Романов не бяха концентрирани. 

В крайна сметка, след тотален спад на темпото, мачът приключи при този резултат и това беше достатъчно на Лудогорец да се поздрави с титлата. Локо София засега остава втори, но може да падне и надолу след останалите двубои от кръга. 

Лудогорец: Иван Чворович, Жуниор Кайсара, Браян Ангуло, Георги Терзиев, Козмин Моци, Светослав Дяков, Фабио Ешпиньо, Върджил Мисиджан, Жуниор Кишада, Даниел Абало, Марселиньо;

Резерви: Георги Аргилашки, Александър Александров, Йордан Минев, Христо Златински, Вандерсон, Михаил Александров, Юнес Хамза;

Локомотив София: Божидар Митрев, Орлин Старокин, Марко Ранджелович, Александър Бранеков, Елтон Дош Рейш, Йордан Тодоров, Евертон Джилио-Том, Емил Гъргоров, Румен Трифонов, Владислав Романов, Даниел Генов;

Резерви: Валентин Галев, Йордан Ризов, Даниел Васев, Антон Славчев, Димитър Велковски.