Марек – ЦСКА и Лудогорец – Локомотив София са последните два мача от програмата на 17-я кръг на А група. ЦСКА и Лудогорец заемат първите две места в класирането, съответно с 37 и 32 точки, а това прави крайния изход на мачовете още по-интригуващ.

„Червените“ влизат като фаворит в гостуването си на дупничани, а трите точки със сигурност влизат в графа задължителни за възпитаниците на Стойчо Младенов. В предишния кръг в пряк сблъсък с шампиона, „армейците“ записаха равенство (1:1), което прави победата още по-необходима.

Стойчо Младенов определи група от 20 футболисти за срещата, като ще може да разчита на всичко най-добро в състава си.

Любопитен момент е, че от началото на сезона „червените“ са съставът, който има най-малко допуснати голове – 9, докато дупничани притежават най-слабата защита. Те имат инкасирани 33 попадения, което ги превръща в „лидер“ по този показател.

Същевременно доста по-на север - в Разград на „Лудогорец арена“ българският представител в Шампионската лига ще търси успех срещу Локо Сф, за да продължи преследването на върха. Футболистите на Георги Дерменджиев по всяка вероятност ще са по-умореният тим заради мача с Ливърпул (2:2), който изнесоха през седмицата. Трите точки обаче са от особено значение.

„Орлите“ притежават най-ефективното нападение в А група след ЦСКА с 32 гола (столичани имат 34), а срещу „столичните железничари“ ще се постараят да докажат силата си.

От друга страна, победата би се отразила повече от добре на локомотивци, които преди мача са на 6-о място и имат равен точков актив с Литекс (26). При успех момчетата на Димитър Васев могат да се изстрелят на 3-о място пред Берое, Левски и ловчанлии с 29 точки.

Не забравяйте, че може да проследите и двете срещи в Gong.bg, в ефира на Диема, на честотите на Дарик радио и в Gong Play.