Нападателят на Берое Жуниор Мапуку може да бъде уволнен дисциплинарно, ако до часове не се завърне в отбора и не се присъедини към тренировъчния процес на тима.

Мапуку на своя воля от 18 август не тренира с Берое. Той първоначално симулира контузия, а от 21 август не е в Стара Загора.

25-годишният футболист стигна до там да се самопредлага на датските Брьондби и Виборг. Към Мапуку имаше интерес от страна на испанския Елче, който обаче не бе готов да плати трансферна сума за него.

През миналата седмица нападателят публикува съобщение на страницата си в социалната мрежа „Facebook”, в което обяви своята раздяла с Берое. Това обаче не отговаря на истината, защото Мапуку продължава да има действащ договор със старозагорци.

Ако Берое уволни Мапуку дисциплинарно, той няма да може да играе до юни 2016 година.

След мача с Ботев Пловдив старши треньорът на Берое Петър Хубчев бе категоричен, че след своеволното си поведение Жуниор Мапуку няма повече място в отбора му.

В същото време Хубчев за пореден път заяви след победата срещу Литекс, че Берое продължава да търси нов нападател, но той трябва да отговоря на изискванията на клуба.