Ръководството на Берое излезе със специална декларация след нападките, които нападателят Жуниор Мапуку си позволи към старши треньора Петър Хубчев.

Старозагорци не се нагърбиха с коментар, а съставиха хронологична извадка от предишни интервюта на конгоанския нападател, в които той говори за отношенията си с наставника. В тях личи, че играчът с френски паспорт говори единствено с позитивен оттенък за Хубчев, което прави днешната му проява още по-интересна.

Днес Мапуку използва акаунта си във „Фейсбук“, за да пожелае успех на тима, който напусна, макар да има действащ договор със „зелено-белите“. Там африканецът обвини Хубчев в това, че имал „ужасяващо“ отношение към него.

Публикуваме изявлението на Берое без редакторска намеса:

Във връзка с днешното изказване на футболиста на „Берое“ Жуниор Мапуку публикуваме без редакторска намеса негови мнения в медиите по адрес на старши треньора Петър Хубчев. Оставяме думите без коментар:

– Здравей, Мапуку, ти дойде в Стара Загора през зимата, как се стигна до трансфера ти в Берое?
– Това е благодарение на моите агенти, ако не беше Петър Хубчев треньор аз нямаше да подпиша с Берое.
– Какво мислиш за треньора Петър Хубчев, разбираш ли се с него?
– Той е голям треньор, има големи заслуги за моето развитие, надявам се да продължи да работи така добре с мен и целият отбор.
10.09.2014 г.

Имал ли си конфликт с треньора Петър Хубчев?
– Конфликт – не, ние не сме на едно ниво. Той ми е като баща и каквото каже, трябва да го изпълнявам. Естествено, Хубчев много често не е бил доволен от мен – заради поведението ми, за това, че не правя достатъчно усилия на тренировка. И винаги е прав. Вкарвал ме е много пъти в правия път. За Хубчев колективът наистина е над всичко, въобще не му дреме дали аз или някой друг ще вкара, ако не изпълняваме задачите си.
А имал ли си пререкания с някои от съотборниците си?
– Не, никога. Петър Хубчев ме е наказвал заради несериозното ми отношение, а не заради проблеми със съотборниците ми. В отбора сме като семейство, не се делим. И аз чух слухове, че дори сме се били в съблекалнята, но това е абсолютно невярно.
10.02.2015 г.

„Моят мениджър Маез Ел Уалид ме доведе в Стара Загора. Първоначално бях пратен в Черноморец, където изиграх един мач и не ме одобриха. След това трябваше да започна с Локомотив (Пд), но се забавиха с подписването на договора ми. Моят мениджър се обади на Петър Хубчев. Той поиска да ме види и, разбира се, ме одобри. И сега се радвам, че играя за Берое“.
„За Петър Хубчев важат три главни неща, а именно дисциплина, строгост и точност. Той е от тези треньори, който успява да ни внуши, че колектив се гради с дисциплина. Когато сме на тренировка, няма никакво отпускане, което ни помага и за мачовете. Позволява си да се отпусне с нас рядко след тренировки. Но никога преди това. Тази негова строгост и последователност в изграждане на колектива ни помага много. За мен той е най-добрият треньор в България“, каза Мапуку.
20.02.2015 г.

– Определяш старши треньора на „Берое“ Петър Хубчев като свой баща, но как успя той да те вкара в правилния път? Кой житейски съвет никога не би забравил от него?
– Най-важният съвет за мен от Петър Хубчев е, че винаги трябва да се работи усърдно, а също и ми помага да запазвам самообладание. Хубчев много прилича на баща ми, защото и той е изключително дисциплиниран и умее да намира границата кога да се шегува и кога да работим сериозно.
01.05.2015 г.

„Феновете на Берое са супер. Няма как аз и съотборниците ми да не сме доволни от тяхната гореща подкрепа. Берое е добър отбор с голяма история. Нашият треньор Петър Хубчев е харизматичен, учи ни на много неща. Той е на световно ниво, невероятен професионалист. Щастлив съм да работя с него“, завърши Жуниор Мапуку.
21.06.2015 г.

 

Включете се в новия Viber публичен чат на Gong.bg - следете коментарите под новините на журналистите в Гонг!