Младежкият национал Алекс Колев ще изиграе днес последния си мач с екипа на белгийския Геел, преди да се присъедини към Ботев Пловдив.

В интервю за Gong.bg, младокът сподели, че в неделя по обед лети от Айндховен за България. Тук той трябва да премине всички необходими медицински изследвания, и да подпише договор с Ботев.

От Геел вече обявиха, че се разделят с Алекс, и са се разбрали с българския тим за условията по договора му.

Геел играе днес с Патро Ейсден, като гост, след това Колев ще си стегне багажа, и ще потегли към София.

"Първо трябва да мина медицински прегледи, и след това бих могъл да кажа, че договорът ми е факт. Те са в понеделник. Ако всичко е наред, надявам се, да подпиша," сподели самият нападател.

"Двата клуба се бяха свързали, и се бяха разбрали. Имах и други оферти през последните две седмици. Имах оферта от Оксер, която отказах. Белгийският Локерен също ме искаше сега, но вече бях казал, че ще се върна в Ботев. Ботев е голям отбор, с голяма публика. Щом съм взел това решение, значи е правилното за мен," обясни Алекс.

"Една от офертите бе по-добра финансово, но моята мечта е да играя в националния отбор на България, и за мен това е пътят. По-добре да играя в България, в топ отбор, отколкото във втора лига във Франция, независимо от финансовите параметри," категоричен бе Алекс.

Той добави, че познава единствено Божидар Васев и Милен Гамаков, и че следи българското първенство, но познава останалите само по имена.

Колев пожела успех на Ботев срещу Черно море, в следващия мач на "жълто-черните" от А група.