Младежкият национал Александър Колев е пред трансфер във  френския клуб Оксер. Французите, които в момента са във втора  дивизия, го следят от доста време и в момента са в разговори с  клуба на играча Геел.

"Александър е поканен на 28-и юли в базата на Оксер, ще  остане два или три дни, в които ще направи няколко тренировки и  ще премине медицински тестове. През това време очакваме двата  клуба да стигнат до споразумение за трансфера", обясни мениджърът на футболиста Антъни Раво.

21-годишният софиянец направи много силен сезон в  белгийската втора дивизия. И въпреки чу не игра като централен  нападател, а по-скоро на фланга или като атакуващ халф, той  вкара осем шампионатни гола и 3 за Купата на страната. В  началото на тази лятна подготовка в Геел пък се контузиха  другите двама играчи от атаката, което остави Александър като  единствена опция за треньора Ерик Франкен.

Освен очакваната сделка за Колев, мениджърът на играча  очаква още конкретен интерес към други български футболисти. До  седмица трябва да пристигнат покани за проби за двама от  най-талантливите млади играчи от Черно море, национали  при набор 1998. За Англия в края на месеца заминава и защитникът на юношите (младша възраст) на Славия Петко Христов./БТА