Топреализаторът за България при успеха над Австралия Тодор Скримов обяви, че оставянето на сърцата на терена за фантастичната публика и самата победа като такава са позитивите от двубоя във Варна.

"Трудна, но важна победа. За жалост вече рядко постигаме лесни победи, всички отбори играят добре и това е нормално. Важното е, че в крайна сметка победихме - че надделяхме точно срещу този съперник, който също е сред четирите претендента за оставане в Лигата на нациите. Затова сме доволни - най-вече от резултата", заяви Тодор Скримов.

Попитан какво си казва, когато отборът изостава, а той отива на сервис и връща тима в играта, Скримов отговори: "Казвам си, че мога да го направя. Казвам си, че съм сигурен, че мога и съм сигурен, че ще го направя."

Той застана на сервис при 23:24 във втория гейм и възможност за Австралия да поведе с 2:0, като записа ас и после България изравни. Записа ас и при 11:12 в тайбрека.

"Тази публика поне на мен ми е любимата, мисля, че и на много момчета от отбора. Тя заслужава най-малкото да дадем всичко от себе си. Резултатът е следствие, най-важно е да оставяме сърцата си за тези хора, които наистина го заслужават", добави Скримов.

Той коментира и какво трябва да се подобри преди следващия мач във Варна, както и причините за спадове в играта ни.

"Доста пъти водим убедително и след това губим лесни точки. Проблемът е най-вече до концентрация. За да постигнем успех срещу Япония първо трябва да не допускаме разконцентриране и трупане на поредица точки пасив, когато водим с 2, 3 или 4. Трябва да завършим гейма и да не им даваме лесни точки. Мисля, че като цяло всички можем да бием по-хубав сервис", каза Скримов.