Селекционерът на националния отбор на България по волейбол Силвано Пранди остана доволен от волята на своите възпитаници при победата с 3:2 гейма на Австралия в Лигата та  нациите във Варна.

"Направихме мач, който е пълно отражение на състоянието ни в момента. Представихме се непостоянно - с пикове и спадове. Но важното е, че стигнахме до победата. Беше видно, че нямаме оптимален вид в атака, но това е нещо, което тепърва ще подобряваме и за следващите мачове ще поработим по този детайл", коментира селекционерът на България Силвано Пранди.

"Това, което ме впечатли, беше желанието и показаната воля от всички играчи - въпреки трудностите, да се преборят и да спечелят мача. Това беше най-важното от срещата с Австралия", добави италианският специалист след завръщането си пред българска публика начело на националния отбор.

От своя страна, наставникът на Австралия Марк Лебедев коментира след двубоя: “Доволен съм от играта ни, въпреки загубата. Истината е, че и двата отбора направиха много добър мач. Съжалявам само, че изпуснахме да вземем втория гейм, което се оказа решаващо за мача.“