Диагоналът Цветан Соколов, който се завърна в националния отбор преди мачовете от третата седмица на Волейболната лига на нациите във Варна, изрази задоволството си от успеха с 3:2 гейма над Австралия.

"Много съм доволен, че издържах пет гейма, защото съм на два дни тренировки. Най-вече съм доволен от победата и от хъса, който показахме - не се предадохме, играхме докрай. Всички момчета показаха, че имат желание за победа и сме готови да играем за нея и да се борим колкото трябва”, сподели Цецо Соколов.

"Аз съм на мнение, че трябва да вземаме най-доброто и позитивното от всеки мач. От този мач трябва да вземем нашето желание, нашата злоба в игрището. Волейболът е и игра на психика. Ние показахме, че можем да играем тази игра и победихме", добави Соколов.

"Аз не мисля, че тази победа е чак толкова ценна за класирането ни и оставането в Лигата на нациите, защото аз винаги мисля за повече от такава цел и повече победи - и съм убеден, че ще ги постигаме. Но най-важното е да използваме тези мачове, за да подобряваме играта си. Тази победа е най-ценна като тест за психиката ни. Защото в два гейма играхме много зле, не можахме да се организираме добре нито на блок, нито в атака. Но това го замаскирахме със сервиси.”

„Окей, можем да кажем, че е успех над нашия опонент за оставане, но аз не го гледам така. Мога само да кажа поздравления за отбора на Австралия, защото те изиграха много силен мач, на много високо ниво, показаха отличен волейбол, играха прекрасно и в защита, и на блок, имаха и добър сервис. Играха страхотно. На този фон генерално не бих казал, че нашата игра е била лоша, но просто трябва да отдадем заслуженото и на момчетата от Австралия", каза още диагоналът, записал 18 точки за българския успех.