Волейболните национали на България записаха осма поредна загуба в Световната лига и продължават да нямат победа в това издание на най-комерсиалната надпревара в този спорт. Този път те паднаха от Русия с 0:3. 

Този мач се игра в САЩ, а в отделните части резултатът беше 25:20, 25:14, 25:18 в полза на "сборная". Поредното поражение отрежда предпоследната позиция в генералното класиране на нашия отбор в Група Н  в Лигата. 

Най-голям отпор родните волейболисти оказаха в първата част. В средата му те дори водеха с 15:11, но после руснаците наложиха надмощие и надделяха с 25:20, с което дръпнаха с 1:0 в геймовете. 

След това волейболистите на "сборная" бяха безкомпромисни на игрището и след успехи с 25:14 и 25:18 се поздравиха с крайния успех с чиста победа с 3:0. За нашия отбор Тодор Скримов и Бранимир Грозданов бяха най-резултатни с по 9 точки. Най-много в двубоя реализира руснакът Виктор Полетаев - 10. 

Последният мач на националите ще е с Австралия, като той ще е решаващ за това кой от двата отбора ще изпадне от тази дивизия. Австралийците, подобно на нашите момчета, са без победа досега.