Волейболният национален отбор на България отстъпи на САЩ с 1:3 (25:23, 21:25, 25:27, 21:25) в поредната си среща от Световната лига, която се игра в Далас.

Нашите остават без спечелена точка и без победа, но имат по-добри показатели от Австралия и се нареждат на предпоследно място в дивизията си. Домакините са на другия полюс с 6 победи и 1 поражение, а втората среща между двата отбора е в неделя през нощта.

Цветан Соколов беше най-полезен в българския състав, след като реализира 24 точки, от които 21 от атака и две от блокада. За янките Тайлър Сандър приключи с 16 точки, 13 от атака.

Началото на мача беше за домакините, които държаха аванс от три точки до 16:13, след което българите изравниха при 19, след това и при 22. Силни моменти имаше в играта на Цветан Соколов, който взе 3 поредни точки при блок-аут и добра блокада на Красимир Георгиев. Във втория гейм равностойно беше до 8:7, след което домакините подобриха блокадата си и реално спряха атаката на Соколов, което се оказа решаващо за нашия отбор. Две атаки през центъра на Дейвид Лий и една на Уилям Приди в края на частта наклониха везните в полза на домакините- 23:20 и в крайна сметка 25:21.

Третата част беше решаващата в мача, след като нашите стартираха страхотно в нея и поведоха с 4:1, след това със 7:2 и 8:3 заради чудесните изяви на Николай Пенчев и Розалин Пенчев. Но постепенно американците отново се настроиха към атаките на българите и започнаха да топят аванса, като при 17:17 вече психологическото предимство беше на тяхна страна.

Атаките през центъра на Дейвид Смит ставаха все по-опасни и след като допуснаха обрат, нашите все пак се спасиха за 24:24. Но грешка на Йосифов и технично отиграване на Кристънсън донесоха успеха на САЩ.

Пламен Константинов опита да се върне в мача с няколко промени в началото на четвъртата част и те сработиха отново, но само в началото. Резултатът тръгна 5:1, 8:3 и 10:3 за България, след което обаче се разигра Тайлър Сандър и след скъсяване на аванса ни до 10:14, последва и равенство при 15:15. Отлични атаки на Приди и Андерсън станаха причина за обрат при 21:18, а въпреки опитите със смени и таймаут нашите да спрат серията, домакините взеха победата с 25:21 в последната част.

Състав на България: Георги Сеганов 2, Цветан Соколов 24, Розалин Пенчев 14, Николай Пенчев 11, Виктор Йосифов 3, Красимир Георгиев 5, Владислав Иванов-либеро (Тодор Скримов, Методи Ананиев, Любомир Агонцев, Бранимир Грозданов, Мартин Божилов-либеро).