Президентът на Българската федерация по волейбол Любомир Ганев коментира представянето на  волейболните национали в Лигата на нациите. Според него претенциите са високи, защото това е най-успешният колективен спорт в България. 
 
"Можеше да имаме още четири победи, защото мачовете, които играхме със Сърбия, Германия и Канада, бяхме в състояние да спечелим. Младостта в отбора ни попречи да спечелим. Видяхме подмладяване в отбора, те почти не бяха играли заедно. Аз съм доволен, защото отборът расте и се доказва. В мача със САЩ успявахме да извадим топката от защита, но или не успявахме да я подадем, или нападателят не успяваше да я отиграе. Нека не гледаме назад, важно е, че отборът играе тактически правилно", сподели той.
 
Ганев е доволен от манталитета на волейболистите и начина на игра, въпреки загубите.
 
"Промяната в отбора се вижда в отношението на момчетата към тренировъчния процес. В мачовете виждаме себераздаване от всеки. Всеки, който получи шанс, успява да даде максимума от себе си. Това е единственият правилен път, резултатите рано или късно ще дойдат. Харесва ми отношението към темата за националния отбор. За да си част от него, трябва да имаш сърце и наистина да се раздаваш", допълни той.
 
Президентът на Българската федерация по волейбол е категоричен, че спортът дължи известността си на успехите през изминалите години.
 
"Българският волейбол винаги е бил най-популярния и най-успешния колективен спорт в България. Нормално е да има очаквания и от фенове и от журналисти и всички хора, които милеят за волейбола. Очакванията не трябва да тежат", добави той.
 
Ганев не забрави да отличи и работата на волейболните ни националки.
 
"При жените е същата работата. С новия треньор се промениха изискванията към състезателките. Притеснява ме, че Гергана Димитрова не е в националния отбор, защото ми се обади и ми каза, че е изморена. Разчитам да се направи един колектив, както е при мъжете", завърши той.