Мъжкият национален отбор по волейбол на България се бори мъжки, но допусна поражение с резултат 1:3 (12:25, 25:20, 24:26, 23:25) срещу САЩ в третия си мач от втория уикенд в Лигата на нациите в София. Играчите на Николай Желязков се представиха на ниво във всеки гейм след първия, показвайки че може да се противопоставят на най-добрите в света. 

Първата част започна с очаквано превъзходство за американците, които набързо взеха аванс от 12:5. Нещата не станаха по-добри през втората част на гейма, а сервиса и блокдата на САЩ не оставиха никакви шансове на родните национали.

17 снимки

Логично, първия гейм завърши при 25:12 за гостите. 

Все пак, нашите момчета показаха доста по-силно лице в началото на втория гейм, правейки силна серия от точки, за да поведат с 10:3. САЩ намали разликата до 5 точки, но нова мощна серия на волейболистите ни отвори разлика от 17:9. 

Частта продължаваше да се развива доста еднотипно, като въпреки опитите на американците да скъсят дистанцията това не се случи и българите спечелиха с 25:20. 

В третата част двата тима си размениха по няколко силни серии точки, но САЩ имаше леко превъзходство преди финалните акорди на гейма - 20:18. Така се стигна до заключителните размени, при което резултатът вървеше точка за точка - 24:24. Тогава обаче американците успяха да вземат своето и да спечелят частта с 26:24. 

Момчетата на Николай Желязков продължиха да се съпротивляват и в третата част, но американците се оказаха отново прекалено силни и взеха аванс от 4 точки при 19:15. До края на частта нищо не се промени и така САЩ спечелиха с 3:1, което беше и шеста загуба за нашия състав. 

България - САЩ 1:2

България: Георги Сеганов, Радослав Парапунов, Александър Николов, Мартин Атанасов, Светослав Гоцев, Стефан Чавдаров - Владислав Иванов-либеро

САЩ: Джошуа Туанига, Кайл Енсинг, Аарън Ръсел, Тори Дефалко, Дейвид Смит, Джефри Джендрик II - Ерик Шоджи-либеро