Националният отбор на Бразилия победи с 3:0 (30:28, 25;23, 25:19) в среща от поредния кръг на Лигата на нациите по волейбол за мъже. Срещата се игра в столичната зала "Арена Армеец" и предложи много равностойна игра в първите два гейма, преди в третия "селесао" да установи пълен контрол.

Мачът започна малко по-добре за тима на Иран, който водеше с 19:15 в първия гейм. Последва обаче серия от четири точки за шампиона от предходното издание на турнира и изравняване при 20:20. Последва размяна на точки от двете страни на мрежата, а при резултат 26:25 в полза на Бразилия се случи изключително неприятен момент.

Изпълняващият сервис Алан Соуза получи контузия в областта на десния прасец при отскока си и падна на земята от болка. Диагоналът на Бразилия остана на пода за няколко минути, след което бе съпроводен до пейката, откъдето догледа срещата. По всяка вероятност става дума за проблем с ахилесовото сухожилие.

Въпреки контузията на съотборника си, южноамериканците не загубиха концентрация и успяха да измъкнат първия гейм след 30:28.

Играта не се промени особено и във втория гейм, в който двата тима продължиха да се движат точка за точка. Най-големият аванс за Иран бе при 19:17, но бразилците успяха да обърнат до 20:19 в тяхна полза. В края на гейма по-големият опит на "златистите" отново натежа и те поведоха с 2:0 след 25:23.

В третия гейм интрига липсваше, тъй като Бразилия поведе с шест точки още при 11:5, което предвеща крайното 25:19.

Рикардо Лукарели завърши с 15 точки за втората поредна победа на Бразилия в турнира. Още 14 точки добави Исак Сантос, а с 13 завърши Йоанди Леал. За Иран Амин Есмаелинеджад приключи с 15 точки.

В класирането в турнира водят Франция, Полша, Япония и САЩ с по пет победи и една загуба. Бразилия е на шесто място с баланс от четири успеха и три поражения. 

Иран е на девето място с три победи и четири загуби.

От 20:00 часа днес предстои още един мач в "Арена Армеец", в който съперници са съставите на България и Австралия. Досега България е с една победа и четири загуби, докато австралийците са последни в класирането с пет поражения в същия брой мачове.