Нефтохимик попари лидера в редовния сезон в Суперлигата ЦСКА, като се наложи с 3:0 гейма за час и 20 минути в първия полуфинал от серията между двата тима.

Бургазлии се наложиха с 25:20, 25:17 и 25:22 в залата в Перник, където ЦСКА домакинства в серията.

Нефтохимик бе по-добър на блокада, а ЦСКА не намери в нито един момент от двубоя своята игра.

ВК ЦСКА намери зала, полуфиналите ще се състоят

ВК ЦСКА реагира остро на забрана от БФВ

Нефтохимик изигра безупречен първи гейм и поведе на първото техническо прекъсване, задържа преднината си в хода на частта и накрая я спечелиха с 25:20 след 25 минути игра.

ЦСКА поведе за първи път в мача в началото на втория гейм. "Червените" дръпнаха с три точки, но след това отново позволиха на Нефтохимик не само да се върне в гейма, но и да поведе от своя страна с три - 11:14.

Оттам нещата тръгнаха само нагоре за гостите, които трупаха точка след точка аванс. Накрая ЦСКА успя да отвърне само със 17 точки на втория спечелен гейм от Нефтохимик.

ЦСКА показа най-после лицето си на лидер от редовния сезон в третия гейм, когато дръпна с 10:3. Отговорът обаче не закъсня от страна на бургазлии, които със силна серия се доближиха до 11:8. Последва и обратът, докато "червените" само стояха и гледаха отблизо.

Все пак символичните домакини се бориха доста, затрудниха най-много Нефтохимик, но съставът от Бургас все пак довърши започнатото и победи в трети пореден гейм - 25:22 - а с това взе и мача.

Вторият мач от серията е в четвъртък, и ще можете отново да го наблюдавате в GONG PLAY и по DIEMA SPORT.

Монтана победи шампиона Добруджа в първи мач от другия полуфинал на мъжкото волейболно първенство, след обрат от 0:1 до 3:1 - 20:25, 25:19, 25:21, 27:25.