ВК ЦСКА все пак успя да намери зала, в която да домакинства на Нефтохимик в полуфиналната серия в Суперлигата.

По правилник федерацията изисква мачовете да се проведат в зала с капацитет от минимум 800 седящи места. По това време обаче "Арена Армеец" и "Универсиада" са ангажирани, а "Христо Ботев" не бе одобрена за мачовете.

Евгени Иванов за казуса “ЦСКА“: Компромиси не се правят

Така от ЦСКА заплашиха да бойкотират срещата. Все пак с писмо до НВЛ "армейците" съобщават, че ще домакинстват в зала "Борис Гюдеров" в Перник:

"Ръководството на ВК ЦСКА взе решение домакинските срещи от полуфиналните плейофи между отборите на ВК ЦСКА и „Нефтохимик 2010“ (Бургас) да се проведат на 29.03.2017 година и 30.03.2017 година в зала „Борис Гюдеров“ в град Перник".

"Изразяваме крайното си огорчение от решенията на отговорните фактори в БФВ и НВЛ, както и от липсата на феърплей от съперника ни. На този етап ще спестим на волейболната общественост подробностите по случая, но заявяваме категорично, че наивното ни предположение, че нещо в отношението към ВК ЦСКА се е подобрило, напълно се изпари".

"ВК ЦСКА спечели домакинското си предимство с честна борба. По независещи от нас причини, възможността да играем в зала, намираща се в град София ни бе отнета. Въпреки това ние няма да бойкотираме плейофите и ще продължим да се борим, защото смятаме, че шансовете ни срещу „дрийм тима“ от град Бургас остават", пишат "армейците".