Един от лидерите на Нефтохимик Георги Братоев определи блокадата като основна причина за успеха с 3:0 гейма над ЦСКА в първи мач от полуфиналите на волейболната Суперлига.

Братоев отчете безгрешната игра на своя тим и класата на центровете като друг от факторите за победата.

ЦСКА катастрофира в Перник срещу безгрешен Нефтохимик

"В никакъв случай не очакваме лесна победа в серията, ЦСКА много пъти през сезона се измъкна от тежка ситуация, серията може да завърши и в пет мача, стига те да намерят правилния път да ни спрат," отбеляза той.

Братоев определи като неприемлива дискусията за забраната ЦСКА да играе в зала "Васил Симов" полуфиналите. "Искам да поздравя Евгени Иванов за адекватния отговор. Правилата са си правила, няма компромиси за никого, това е начинът да се развиваме."

Относно бъдещо завръщане в националния отбор Братоев разкри, че е говорил преди десетина дни със селекционера Пламен Константинов. "Преди пет години националният отбор загуби Матей Казийски, един от най-добрите волейболисти за всички времена, и българският волейбол не изчезна. Аз не смятам, че ако Георги и Валентин Братоеви не се върнат, ще изчезне. Има много качествени момчета. На този етап нямам мнение," завърши Братоев.