Наставникът на ВК ЦСКА Александър Попов коментира поражението на тима от Нефтохимик с 0:3 гейма в първи 1/2-финален мач от волейболното първенство.

"Не съм очаквал да загубим 0:3, заслужено ни победиха, на моменти направихме и разлика, но в повечето време се лутахме на игрището, направихме куп наивни грешки, проблемът дойде от това, че не играхме добре, нормално като не играеш добре губиш, трябва да играем утре по-добре и днес да си направим поуките от този мач. Серията е дълга, дано утре докажем, че мач с мач не си приличат", коментира Попов.

"Ситуацията около залата в София сигурно повлия, днес нямаше тендения в съдийските отсъждания, днес разбрах, че видео системата е счупена, дано я оправят в скоро време", добави той.

"Трябва да забравим много бързо този мач, трябва да видим къде са ни били грешките, като преспим утре да покажем по-добър волейбол, днес имаме много слаб процент в атака, слаб сервис, Нефтохимик показа отлична атака", коментира волейболистът на "червените" Мартин Божилов.

"Доста непредизвикани грешки не ни позволиха да покажем потенциала си, в третия гейм имахме шанс, дори поведохме, но не ни се получи. Дойде и наша агитка, но не оправдахме очакванията им", добави той.

Втората среща от серията е утре, отново в Перник.