Отборът на Сир Сафети Перуджа победи с 3:0 гейма (25:13, 25:18, 25:18) Лубе Чивитанова на Цветан Соколов в първи финал за титлата в италианското волейболно първенство. Мачът мина под тоталното надмощие на отбора на Перуджа, който доминираше от първата до последната минута и спечели за малко повече от час. Втората среща от серията е на 5 май в Чивитанова.

Българинът Цветан Соколов не представляваше нещо различно от общата картина и завърши мача само с 5 точки. Именно срещу него беше изградена истинска стена на блокадата и първите точки в мача за Перуджа дойдоха така- 5:4 и 8:4. Гостите от провинция Марке дадоха само в първата част 4 точки на противника от грешки в атака и пет от блокади, а самите те имаха не повече от 30 процента успеваемост в атака. Дори Хуанторена сбърка при сервиса в първия гейм за крайното 25:13.

През втората и третата части играчите на треньора Де Джорджи малко вдигнаха нивото, но не достатъчно дори да минат границата от 20 точки в гейм. Във втория гостите поведоха с 6:3, но бяха застигнали при 6:6, след което домакините увеличаваха преднината си на 9:7 и 20:12 благодарение на силната игра на Марко Подрашчанин. В третия гейм отново Перуджа диктуваше темпото и направи в крайна сметка първа стъпка към защитата на титлата от миналата година