Отборът на Сир Сейфти Перуджа постигна нова победа в третата финална среща от плейофа за титлата в италианското волейболно първенство, след като отнесе Чивитанова с Цветан Соколов с 3:0 гейма (25:17, 25:20, 25:18) и води с 2:1 победи.

За да запази някакви надежди за титлата отборът на треньора Фердинандо Де Джорджи трябва да спечели четвъртия мач, на който е домакин в събота от 18.00 часа местно време, а залата е разпроданена от вчера.

Цветан Соколов завърши мача с 14 точки, като единствен от отбора си имаше двуцифрен личен актив. Той направи 2 аса, две точки спечели от блокада, а ефективността му при атаките беше 42 процента.

Домакините от Перуджа обаче не се бавиха никак и още от самото начало поведоха първо с 3:0, а след това и с 11:5. Разликата от 6 точки се пренесе при 15:9, а с два поредни аса на Соколов беше съкратена на 15:12, но това беше и последното усилие на тима на Чивитанова в първата част.

През втория гейм тимът на българския диагонал се бореше до 8:8, след което домакините отново вдигнаха оборотите и започнаха да трупат преднина. Няколко поредни атаки на Вилфредо Леон, който иначе приключи с 20 точки, увеличи преднината на 13:9, а след това и на 18:12. Смените на треньора на гостите не дадоха резултат и частта завърши при 25:20.
В третия гейм с аРобертланди Симона на терена Луба Марке (Чивитанова) започна с правилно простроена блокада, но това работеше едва в началото. Те поведоха с 6:9, но след това домакините взеха контрол върху играта и при 10:10 изравниха. Прекалено многото грешки от прибързани атаки се оказаха фундаментални и Перуджа взе мача с 3:0 гейма.

"Не играем добре. Изглежда, че когато влезем на терена не можем да покажем волейболните си умения. Ако искаме да спечелим, трябва да играем по-добре и да работим. Сега се насочваме към 4-ия мач. Този финал за титлата не е спринт, това е дълга серия и сега всичко е в нашите ръце. Трябва да играем по-концентрирано, заяви Цветан Соколов след края на срещата./БТА