Българската звезда Григор Димитров е изключително променен в положителна посока в представянето си на корта от началото на годината. И основна заслуга за това има новият му треньор Дани Валверду. 

По време на Аустрелиън Оупън обаче легендата Борис Бекер обяви, че вече е най-големият му фен и това веднага породи слухове, че може да смени венецуелеца в лагера на Димитров. Но самият Гришо обяви, че такова нещо не се очаква. 

"Не съм мислил за Борис Бекер, видяхме се с него след мача с Надал. В момента нещата в моя отбор са много добре, имаме много силна връзка помежду си. Всеки един си знае работата в отбора ми. Изцяло сме се фокусирали върху работата си, която ни предстои. С моя треньор не сме говорили по тези въпроси, сега съм щастлив с него, няма смисъл да слагаме други там", сподели Гришо и говори за работата си с Валверду.

"Не съм спирал да се трудя, особено когато започнахме да работим с Дани Валверду. Това беше от средата на миналата година, гледахме да се фокусираме върху важното. Виждаме играта по един и същи начин с него. Искам да построя една игра, която е печеливша и да имам опции срещу всеки противник." 

"Настройвам се към настилката, към противника. Дани изигра много важна роля, дори в дните за почивка и след мачове сме тренирали. Всичко това ми идва в плюс. Чувствам се по-уверен на корта, по-щастлив съм, защото съм си свършил работата. наслаждавам се на всеки един момент на корта", заяви Гришо.

Той се върна и на най-големия си мач този сезон - полуфиналът с Рафаел Надал в Мелбърн, който прикова за пет часа вниманието на цяла България, а и на целия спортен свят. И сподели какво са си казали двамата след края на епичната им битка.

"Неведнъж съм доказвал, че мога да играя три от пет сета. Мачът с Рафа беше един добър показател, след тоя мач можех да продължа и още два часа. Ако искаш да спечелиш такъв турнир, трябва да играеш поне 3-4 такива мача, а аз съм готов за това."

"Винаги съм давал всичко от себе си на корта, но сега е още повече. Следващите дни над 20 пъти изиграх мача в главата си и се чудех къде съм сбъркал. Но разбрах, че съм дал всичко възможно да спечеля мача." 

"Рафа ми каза да продължавам в същия дух и един ден ще спечеля турнир от Големия шлем и да продължавам в същия дух", сподели българският тенисист и сподели какво си е мислел, когато е гледал финала между Надал и Роджър Федерер. 

"Гледах мача на Федерер, това беше мечтата ми да играя срещу него на финал. Трудно беше да гледам мача, но пък той спечели 18-а титла. Коментарите бяха нещо лично между мен и Роджър, бях наистина поласкан като фен на тениса. Радвам се за него, от тенисист към легенда винаги чувството е по-специално." 

"Имаш турнир всяка една седмица, така че лошото се забравя, както и доброто. В момента не мисля дори за мача в Австралия. Каквото стана в Истанбул също го оценявам", сподели Димитров.


Ще присъстваш на АТП турнира в София и ще подкрепяш Григор Димитров? Направи ни съпричастен с твоите емоции!

Прави интересни снимки и видеа от случващото се в "Арена Армеец" и ги споделяй с хаштаг #gong, за да направиш всички част от твоята емоция!

Споделяй с нас с хаштаг #gong !