Българската звезда Григор Димитров играе може би най-добрия тенис в кариерата си. Той промени дребни компоненти в играта си, но те се оказаха ключови за отличното му представяне. И самият той разкри какво е променил в играта си. 

"Постоянството във взимането на решенията по време на мача, това е промяната. Например, къде да сервирам, да търся слабата точка на съперника. Психически имах малко по-голямо предимство в Бризбейн, самочувствие имах, но и предугаждах играта на противниците и взимах правилните решения."

"Физически се движех много добре, особено в Бризбейн, което не го очаквах, защото беше първи турнир. След всеки един мач се чувствах все по-добре. Фитнес треньорът ми беше с мен и надраствах самата игра", сподели Гришо и продължи с разясненията за промяната в играта си. 

"Бях спокоен във важните точки. Много са компонентите, които съм подобрил. Малки са нещата, които подобрих, но са много важни. Не мога да го обясня с една дума, но един от най-големите плюсове е, че се справих тактически."

Григор впечатли с фланелка, посветена на Хасково

"Преди ми беше по-трудно да намеря някои от оръжията, които ми трябваха в даден момент, но с тренировки и постоянство правиш най-добрите неща. Тренирах, не се отегчавах, дори да имам лоши дни. Все още мисля, че най-доброто предстои", сподели Гришо.

Димитров е сред фаворитите за победител в "Арена Армеец", но не пожела да коментира евентуалните си съперници. Той иска само да мисли за опонентите си един по един, а не генерално. 

"Който и да е турнир, винаги трябва да гледаш мач за мач. В Австралия в първите два кръга не играх срещу кой знае какви играчи, но трябва да си концентриран. Не мога да разчитам просто на това, че играя добре. Излизам 100% срещу всеки, върша си работата. Всяка победа ти дава самочувствие", разкри Гришо и сподели рецептата за успех. 

"Всеки един ден съм във фитнеса, трябва да поддържаш ниво. При толкова турнири в годината не е лесно да се събуждаш всеки ден и да правиш едно и също. Много е важно да избирам правилните турнири, за да имам време да почина, да се възстановя, но и да натрупам повече тренировки", завърши Гришо по темата.

Димитров: Засега Купа Дейвис не съм планирал, ще помагам


Ще присъстваш на АТП турнира в София и ще подкрепяш Григор Димитров? Направи ни съпричастен с твоите емоции!

Прави интересни снимки и видеа от случващото се в "Арена Армеец" и ги споделяй с хаштаг #gong, за да направиш всички част от твоята емоция!

Споделяй с нас с хаштаг #gong !