Два турнира на тревните кортове в Хале и Лондон се провеждат днес и в тях може да бъде пренаписана историята на тениса. На финал в Германия е великият Роджър Федерер, а в Англия - испанският ветеран Фелисиано Лопес. И ако някой от тях победи в последната битка на надпреварата, в която участва, ще запише името си като най-възрастният победител на АТР-турнир в историята. 

В момента този рекорд се държи от все още състезаващия се хърватин Иво Карлович. Той триумфира през 2016 г. в Лос Кабос, когато беше на 37 години, 5 месеца и 13 дни. В момента връстниците Федерер и Лопес са по-възрастни от него. 

Ако Маестрото труимфира в Хале, той ще се окичи с тази чест на 37 години, 10 месеца и 15 дни. Ако той се издъни срещу Давид Гофен, но по-късно в неделния ден испанецът бие Жил Симон, ще триумфира на 37 години, 9 месеца и 3 дни. 

Засега швейцарецът е обявил, че ще се състезава и през 2020 г., така че може да увеличи този рекорд през следващата година, ако триумфира някъде. До момента той има 101 АТП-титли, като само Джими Конърс има повече - 109.