Испанският тенисист Фелисиано Лопес отрече да е участвал в уговарянето на мач на турнира Уимбълдън, пише АФП.

Публикации в испанската преса показаха телефонни записи на хора, разследвани за корупция в професионалния спорт.

Единият дава съвет на своя събеседник да заложи пари, че Фелисиано Лопес и партньора му Марк Лопес ще загубят мача си на двойки на Уимбълдън срещу по-неизвестните и ниско поставени австралийци Мат Рийд и Джон-Патрик Смит. Човекът казва, че заложената сума може да е значителна, защото Уимбълдън е голям турнир и големи залози са нормални. Мачът наистина завършва с победа на австралийците в 4 сета.

Фелисиано Лопес каза след мача си на турнира Куинс в Англия: "Смятам, че е изключително важно да говоря пред вас и категорично да отрека каквато и да е връзка с тези събития и обвиненията в нагласяне на мачове. За съжаление всички тенис играчи сме публични фигури и сме изложени на употребата на имената ни, без да имаме какъвто и да е контрол върху това. Ще направя всичко възможно да се защитя срещу всяко такова фалшиво обвинение. Марк и аз веднага се свързахме с разследващото звено Tennis Integrity Unit (TIU), за да съдействаме изцяло. Те потвърдиха, че мача ни на Уимбълдън 2017 не е под подозрение. Имаме пълно доверие в TIU и ролята им в защитата на нашия спорт".

В отделно изявление Фелисиано Лопес написа, че никога не се е срещал или имал каквито и да е отношения с хората, описани в публикациите в пресата.