Фелисиано Лопес е заподозрян в уговаряне на мач заедно със своя партньор на двойки Марк Лопес. Според вестник AS, двамата Лопес са заподозрени в симулативна игра при загубата им на Уимбълдън 2017.

Тогава 11-ите в схемата губят мача си от първи кръг срещу австралийците Джон-Патрик Смит и Мат Рийд в четири сета, след като печелят първия сет - 6:3, 6:7, 2:6, 4:6.

Според информацията уговореният мач е планиран от бившите футболисти Карлос Аранда и Раул Браво, които са в основата на заформилия се в последните дни скандал с уговорени двубои в Примера дивисион.

Полицията има записана дискусия на бившия футболист, в която той окуражава свой контакт да заложи за загуба на Фелисиано Лопес и Марк Лопес.

От полицията разкриват, че Карлос Аранда "има информация за спортни събития на високо ниво. "В мача са замесени двама играчи с голямо реноме като Фелисиано Лопес и Марк Лопес".

Според полицейските доклади Карлос Аранда е заявил ден по-рано, че испанците ще загубят мача си като е окуражил контакта си да заложи на мача като той взима 50% комисионна.

"Имам информация за мач, искаш ли я", започва дискусията Аранда. "Да, човече, разбира се, ако можеш", пък е отговорът. Аранда първо изисква въпросните 50%. "Мога да сложиш колкото искаш, това е Уимбълдън, момче!"

Самият мач Аранда обявява две минути преди началото му. "Фелисиано Лопес и партньорът му ще загубят на двойки."

Фелисиано Лопес реагира бързо като отхвърли обвиненията и прехвърли въпроса към адвоката му. "Няма какво да правим, нямат право да мърсят имената ни по този начин."

В момента Фелисиано Лопес е в Лондон, където участва на турнира в "Куинс Клъб". Той ще играе на двойки заедно с Анди Мъри, който прави своето завръщане на корта.