Тенис легендата Матс Виландер направи смело изказване, като заяви, че младите звезди Яник Синер и Карлос Алкарас достигат ниво на игра, което надминава дори пиковата форма на Роджър Федерер, Новак Джокович и Рафаел Надал. Според Виландер, двамата тенисисти предлагат игра, която вече засенчва постиженията на „Голямата тройка“, пише Мирър.

Италианецът Синер и испанецът Алкарас завладяха всичките четири турнира от Големия шлем през тази година. Синер триумфира на Откритото първенство на Австралия и US Open, докато Алкарас спечели титлите на Ролан Гарос и Уимбълдън. Доминацията на двамата играчи ги поставя на върха на световния тенис и се очаква те да бъдат основните фигури в спорта през следващите години.

Говорейки пред Eurosport, Виландер, който е седемкратен шампион от Големия шлем, сподели своите впечатления от изгряващите звезди. „Няма как Роджър Федерер, Новак Джокович или Рафаел Надал да са играли по-добър тенис от това, което виждаме от Синер и Алкарас“, заяви шведът. „Те следват стъпките на „Голямата тройка“ по отношение на нивото, но когато Синер и Алкарас са на върха на възможностите си, те демонстрират нещо, което никой друг не е правил досега.“

Двубоите между Синер и Алкарас са се превърнали в едни от най-очакваните събития в света на тениса. На турнира в Шанхай тази седмица Алкарас успя да прекъсне 15-победната серия на Синер, като спечели с 6-7 (6), 6-4, 7-6 (3). Това беше поредният им епичен сблъсък, който утвърджава Алкарас като водеща сила на корта.

Въпреки интензивната конкуренция на корта, Алкарас подчерта, че извън него двамата имат взаимно уважение. „Имаме наистина добри отношения извън корта“, сподели испанецът. „Уважаваме се много, както като играчи, така и като хора. Когато играем, винаги създаваме интензивен и вълнуващ мач. Това е добро за тениса, защото привлича нови фенове и вдъхновява следващото поколение да започне да играе.“

С завладяващите си представяния през тази година, Яник Синер и Карлос Алкарас вече се утвърдиха като водещи фигури в световния тенис. Ако продължат в същия дух, тенисът ще бъде свидетел на нова ера на доминация.