Матс Виландер заяви, че вече не очаква Григор Димитров да спечели титла от Големия шлем, но в същото време много му харесва начинът, по който играе първата ни ракета през последните месеци. Експертът на Евроспорт даде интервю за Tenniskafe, в което сподели кои са неговите фаворити на предстоящия Australian Open.

"Много ми е трудно да кажа какво точно очаквам от Григор по отношение на това до кой кръг ще достигне. Мисля, че той се нареди сред онази група играчи, които са много опитни и са много трудни за побеждаване, защото именно този опит им помага да намират начин да печелят. Изглежда ми така, сякаш Димитров най-после успя да намери начин да играе по-спокойно и съсредоточено и да се бори до последно, независимо от случващото се на корта. Той взема все по-добри решения и все по-често успява да пласира правилния удар в точния момент. Точно това бе голямата слабост в играта му в продължение на толкова много време. Григор вече мисли за това как да бъде труден за побеждаване от съответния опонент, а не за това как да играе атрактивно", заяви Димитров.

"Димитров е бърз, силен, умее всичко и знае как да накара противника да се чувства ужасно на корта. Изглежда така, сякаш най-после играе без напрежение. Не знам какви са настроенията сред феновете и медиите в България, но лично аз изобщо не очаквам от него да спечели титла от Големия шлем или да играе на финал или дори полуфинал. Моите очаквания при всеки негов мач са единствено, че Григор ще направи абсолютно всичко възможно от физическа и психологическа гледна точка и ще даде сто процента от себе си, за да победи. Това е страхотно и винаги ми е харесвало да гледам тенисисти, които играят по този начин. Много съм щастлив, че Димитров достигна до този етап от кариерата си, а това дали някога ще спечели титла от Големия шлем вече няма значение за мен", добави още той.