За първи път през тази седмица Рафаел Надал изпадна от топ 4 на световния тенис елит. Испанецът вече заема петата позиция в световната ранглиста, но за съжаление на многобройните фенове на Матадора по целия свят, той няма да играе до края на сезона заради стара контузия в крака.

Рафа би трябвало да се завърне отново през 2022 година, а огромното си разочарование от случващото се изрази бившият шведски тенисист Матс Виландер. Той заяви, че е изключително тъжен за ситуацията, в която се намира Надал и допълни, че силно се надява отново да види испанеца на корта през следващия сезон.

„Много съм тъжен за Рафа и това, което се случва с него. Действително, ситуацията е доста неприятна, но той е велик шампион и аз съм сигурен, че ще се завърне по-силен от всякога. Няма никакво значение, че изпадна от топ 4, всичко това са просто числа. Феновете по целия свят обожават Надал и чакат с нетърпение отново да го видят на корта. Вярвам в положителното развитие на нещата, защото има много още какво да даде на всички“, призна той.