Световният номер 1 Новак Джокович е фаворит за титлата от Откритото първенство на Франция, обяви шведската тенис легенда Матс Виландер. Джокович пропусна първия за годината турнир от „Големия шлем“ – Australian Open - и вече изостава от големия си съперник Рафаел Надал в надпреварата за най-много титли от Шлема.

Според Виландер това ще мотивира допълнително сръбския тенисист за Ролан Гарос.

Gulliver/GettyImages
60 снимки

„Новак е фаворитът. Победата в Рим ще му даде голяма увереност, но Новак ще има и желание за отмъщение след всичко, което му се случи в последните месеци, а това ще му даде допълнителни сили. Той ще защитава титлата си в Париж, след като нямаше възможност да го стори в Мелбърн“, заяви Виландер.

„Въпреки че загуби от Алкарас в Мадрид, той показа, че е готов да играе в тежки и дълги мачове. В Монте Карло срещу Давидович Фокина той не изглеждаше добре, но сега изведнъж изглежда много по-добре“, допълни шведът.

13-кратният шампион Рафаел Надал е измъчван от проблем със стъпалото и за първи път в кариерата си ще влезе в „Ролан Гарос“ без спечелена титла на клей през годината. За фаворит е спряган и 19-годишният Карлос Алкарас, който триумфира в Барселона и Мадрид през пролетта.