Тенисистът Ник Кирьос не се е появявал по кортовете повече от година и все още не е ясно кога точно ще се завърне в игра. Австралиецът пропусна и четирите мейджъра през 2023 година, както и Откритото първенство на Австралия през настоящия сезон.

Сега обаче, роденият в Канбера състезател, дава положителни сигнали, че се чувства чудесно и въпреки дългото си отсъствие заради различни контузии, той е твърдо решен да се завърне на корта.

Тепърва ще стане ясно кога ще видим отново в игра 28-годишния тенисист, но Кирьос сподели, че в никакъв случай няма да прибързва и ще помисли внимателно на кой турнир всъщност да направи своето дългоочаквано завръщане.

Към настоящия момент се чувствам страхотно и мисля, че скоро ще бъда напълно готов за игра. Не желая да бързам и да предприемам излишни рискове, тъй като доста дълго време не съм играл и е много важно да бъда внимателен. Тепърва ще решаваме коя е най-подходящата надпревара, за да се завърна, но определено знаците са положителни. Не искам да давам на никого големи надежди, просто описвам моментната ситуация и се надявам, че нещата ще се развият по най-добрия начин“, каза Кирьос.