Ник Кирьос коментира предстоящия сблъсък на първата ни ракета Григор Димитров с унгареца Мартон Фучович на старта на Откритото първенство на Австралия в кратко видео, публикувано в YouTube канала на Аустрелиън Оупън.

Представителят на домакините Кирьос няма да участва на домашния си турнир заради контузия. Роденият в Канбера тенисист обаче ще бъде част от коментаторския екип на Евроспорт, като феновете на тениса вече добавиха представа какво могат да очакват от ексцентричния играч.

Кирьос коментира редица срещи от първи кръг при мъжете и жените, като се спря в крайна сметка и на двубоя на Димитров с Фучович. "Това е тежък сблъсък. Много труден първи кръг и за двамата. Този мач обаче ще е много приятен за жените. Боже мой".

Григор има три мача до момента с Фучович, като изостава с 1-2 в преките сблъсъци. При победа над 69-ия в света унгарец, нашият тенисист ще играе с един измежду Себастиан Офнер (Австрия) и представителя на домакините Танаси Кокинакис. Димитров има три четвъртфинала и един полуфинал в Мелбърн от 2017, когато загуби от Рафаел Надал в пет сета.