Бившият вицешампион на "Уимбълдън" Ник Кирьос възнамерява да играе още една или най-много две години професионален тенис, тъй като физическите и психическите проблеми са съкратили значително кариерата му.

28-годишният Кирьос има проблеми в коляното, стъпалото и китката. Той се оттегли в последния момент от откритото първенство на Австралия през януари и няма да участва на турнира догодина. Кирьос има само един мач от октомври насам.

"Искам да играя не повече от още една или две години. Намерението ми е да бъда сред най-добрите и да се оттегля по мое желание. Не искам това да се случва след друга операция или нещо подобно", каза той за подкаста On Purpose with Jay Shetty.

"Доволен съм от всичко, което съм постигнал в кариерата ми до момента. Вярвам, че хората, които искат да продължават да ме гледат на корта, ще се съгласят с това и ще приемат решението ми, когато реша да се откажа".

Кирьос отговори и на въпроси, свързани с психическото му здраве. Той премина през много трудни моменти в живота си и през 2019 дори призна, че е мислил за самоубийство.

"За известно време имах нормална кариера и хората не се интересуваха много от мен, но последните няколко години ме състариха значително. Трудно е, уморен съм. Уморен съм и от тениса", продължи той. / БТА