Не прекалява ли с турнирите Григор Димитров? Това е въпросът, който задава журналистът Раул Руберти в анализ за сайта ubitennis.com.

Авторът споделя моментната ситуация пред българина, който изненадващо реши да приеме поканата от организаторите и да участва на турнира във Виена през следващата седмица.

Решението най-вероятно е на база на факта, че световният №8 се нуждае от ценни точки, с които да си осигури участие на финалния Мастърс на осемте най-добри. Руберти обаче е на мнение, че постоянното участие в турнири за българина може да му повлияе лошо в самия край на годината.

Стар полски познайник е първият съперник на Григор в Стокхолм

В момента Димитров е на 270 точки от последния официално класирал се за Лондон - Доминик Тийм. Това значи, че на теория дори титла в Стокхолм може да не е достатъчна за официално класиране за Мастърса. На практика обаче мястото на Димитров там е гарантирано.

С участието във Виена за Григор се оформят пет последователни седмици с турнири в Азия и Европа - Пекин, Шанхай, Стокхолм, Виена и Мастърса в Париж. Това означава, че преди Мастърса на осемте най-добри за българина ще има едва една седмица пауза. Авторът нарича тази серия от официални мачове "Обиколка на издържливостта" и дава за пример Доминик Тийм, който през първата половина на сезона игра на турнир в почти всяка възможна седмица, а това повлия на формата му след това.

Легенда на тениса хвали Гришо, той скромничи

Григор: Лондон е важна цел, но не е фикс идея

Изненада в програмата на Григор Димитров

Гришо по петите на Джокович, рекордът е близо

Успехът на Гришо пребори краха на националите