Първият съперник на Григор Димитров на турнира в Стокхолм определено няма да бъде лесен. Става дума за стария познайник на българина - полякът Йежи Янович.

В мач от първия кръг на основната схема Янович се справи с французина Пиер-Юг Ербер и след 6:2, 3:6, 6:3 си осигури пореден сблъсък с Димитров.

Двамата се познават още от юношеските си години, когато имат доста мачове помежду си. На ниво АТП пък двубоите им са четири като двамата са си разделили по две победи.

Само през тази година те се срещнаха два пъти като със сигурност в съзнанието на българските зрители остава мачът им на турнира в София. Това бе първият мач на Димитров в надпреварата, а той се превърна в драматичен сблъсък, в който Гришо стигна като по чудо до драматичния успех след 4:6, 6:3, 7:5. В последствие пък Янович си върна с успех на тревата в Щутгарт - 7:6(4), 6:3.

Да си припомним мача между Димитров и Янович в София:

Иначе Янович, който е достигал до №14 в световната ранглиста, не може да се похвали с особено успешна година. В момента той е №141 в класацията и участва главно на турнири на ниво Чалънджър като има един трофей от Бергамо. Иначе най-добрите му класирания на АТП надпревари са четвъртфинала в Щутгарт и достигане до трети кръг на Уимбълдън след победи над Денис Шаповалов и Лука Пуй.

В Стокхолм полякът има вече три победи, след като в квалификациите постигна още две трисетови победи над Андреа Арнаболди и Юрген Зоп.

Двубоят между българина и поляка ще бъде в четвъртък, но началният му час все още не е известен.

Легенда на тениса хвали Гришо, той скромничи

Григор: Лондон е важна цел, но не е фикс идея

Изненада в програмата на Григор Димитров

Гришо по петите на Джокович, рекордът е близо

Успехът на Гришо пребори краха на националите