Приятна изненада в програмата на Григор Димитров до края на сезона! Организаторите на турнира от категория АТП 500 във Виена обявиха, че ракета №1 на България ще участва на турнира, който ще се проведе в седмицата между 23 и 29 октомври.

Гришо по петите на Джокович, рекордът е близо

Първоначално очакванията бяха във въпросните 7 дни Димитров да не участва в турнир, тъй като не бе подал заявка. Доказателство затова е фактът, че в официалния сайт на турнира във Виена името на българина не фигурира сред тези на участниците.

Явно обаче в последните момент той е променил решението си. Така след участието си в Стокхолм през тази седмица, надпреварата във Виена ще бъде допълнителна възможност за Григор да увеличи точковия си актив и да подсигури участието си на Мастърса на осемте най-добри.

Благоприятен жребий за Григор в Стокхолм

Изборът на световния №8 също е любопитен, тъй като по същото време ще се проведе турнира от същата категория в Базел, на който Григор участваше неизменно от 2012 година насам.

Китайската любов към Гришо

Сега обаче той е решил да дебютира във Виена, където освен него ще участват още двама от топ 10 в лицето на Александър Зверев и местната звезда Доминик Тийм.

Така на практика Димитров ще участва на турнири в пет поредни седмици - Пекин, Шанхай, Стокхолм, Базел и Мастърса в Париж.

Без почивка за Григор, ще бъде №1 в Стокхолм

Ще стигне ли някога Григор до титла от Шлема?