Българската звезда в тениса Григор Димитров отново изравни най-доброто постижение в кариерата си. Той отново е на осмото място в световната ранглиста, позиция която заемаше и през най-добрата до момента за него 2014 г. 

Ще стигне ли някога Григор до титла от Шлема?

След достигането си до четвъртфинала на Мастърса в Шанхай, нашето момче събра 3590 точки, за да се изкачи с една позиция в класирането. Той е вече само на 175 точки от бившия номер едно в света Новак Джокович, който е на седмата позиция. Достигане до тази позиция би означавало нов рекорд за българина. 

Благоприятен жребий за Григор в Стокхолм

Още следващия понеделник Гришо може за първия път в кариерата си да задмине един от хегемоните на световния тенис. Ако се представи добре на турнира в Стокхолм, на който триумфира с първата титла в кариерата си преди четири години, българинът ще задмине Ноле, който няма да играе повече тенис до края на годината и само ще губи точки. 

Без почивка за Григор, ще бъде №1 в Стокхолм

В обсега на Гришо през 2017 г. е и австриецът Доминик Тийм, който се намира в слаба форма и е на по-малко от 400 точки пред него. Ако продължи с добрите си игри до края на годината, Димитров може да се надява на пробив дори в Топ 5 на света! 

Китайската любов към Гришо

Както вече споменахме, следващото участие на Гришо ще е на турнира в Стокхолм, където той е топпоставен в схемата. Това му отрежда да стартира директно от втория кръг, а съперник там ще му бъде французинът Пиер-Юг Ербер или квалификант.