Още една победа за Григор Димитров на турнира в Бризбейн. Българският тенисист и партньорът му на двойки Райън Харисън вече са на полуфинал в надпреварата при тандемите. 

Кога чакаме Гришо на корта в Бризбейн?

Те стигнаха до тази фаза след още един успех над любимци на австралийската публика. След като в първия кръг отстраниха бившия номер едно в света Лейтън Хюит и Джордан Томпсън, сега под ножа паднаха и новият фаворит на домакините Ник Кириос с австралийския му партньор Мат Рийд. 

Гришо на корта в сряда, продължава похода на двойки

В изключително здрава и завързана битка, българо-американският тандем показа по-устойчиви нерви и след победи с два тайбрека е на предпоследното стъпало от надпреварата. При това, още Димитров дори не е започнал участието си на сингъл. 

Гришо почна годината с успех над бивш номер едно в света!

В първия сет Димитров и Харисън поведоха с ранен пробив за 2:0, но той беше върнат веднага. Последваха мощни сервис-геймове и от двете страни, като дори не се стигна до точка за пробив и всичко трябваше да се реши в тайбрек. В него Харисън и Димитров бяха безкомпромисни, като дръпнаха първо с 3:0, после с 5:1, за да затворят при 7:2. 

Пътят пред Гришо в Бризбейн очистен от още един фаворит

Втората част се разви почти огледално. Гришо и партньорът му се спасиха от ранен пробив още в първото си подаване, после изпуснаха шанс да пробият в седмия гейм и всичко пак отиде в тайбрек. В него те направиха два мини-пробива на австралийското дуо и след 7:3 са на полуфинал. 

Там ги чака още едно австралийско препятствие. Или поне 50%. Съперници на Димитров и Харисън в предпоследния етап ще са лидерите в схемата Хенри Континен от Финландия и Джон Рийд от Австралия. 

Австралиец е първият съперник на Гришо в Бризбейн

Иначе и първото препятствие на сингъл за Григор Димитров е от страната-домакин на турнира. В четвъртък около 13:00 часа той ще трябва да се справи със 128-ия в света Джон Милман за място на четвъртфиналите. Там на евентуален полуфинал отново го чака Ник Кириос.