Страхотно начало на 2018 г. за първата ни ракета Григор Димитров. Българският тенисист изигра първия си турнирен мач за тази година, макар и в надпреварата на двойки в Бризбейн. 

Изненадите заливат Бризбейн в потока на Гришо

В него той и партньорът му Райън Харисън се справиха с бившия номер едно в света Лейтън Хюит и неговия съекипник в дуета Джордан Томпсън. Българско-американският тандем надделя с 2:1 сета след 6:3, 1:6, 10:5 за малко повече от час на корта. 

Ясно е кога Гришо почва защитата на титлата в Бризбейн

В първия сет Димитров и Харисън стигнаха до ранен пробив още във втория гейм и успяха да задържат този аванс до самия му край. Това предопредели и успеха им с 6:3. Но австралийският тандем не се отказа и демонстрира класа. 

Гришо започва 2018 с мач срещу легендата Хюит

Във втория сет Хюит и Томпсън стъпиха здраво на педала на газта и дадоха само един гейм на противниците си, пробивайки ги на два пъти. Така всичко трябваше да се реши в шампионски тайбрек. 

Да си припомним незабравимата 2017 на Григор

В него обаче класата на Димитров и Харисън си каза думата. Макар да сбърка още в първия си сервис, дуото поведе с 4:1, а после и с 9:3, като се нуждаеше само от точка, за да спечели. Леко отпускане позволи на Хюит/Томпсън да намали до 5:9, но след това последва безкомпромисна точка за крайното 10:5. 

Григор ще играе и на двойки в Бризбейн

Така българско-американският тандем е на четвъртфиналите, където ще се изправи срещу друга двойка от любимци на феновете в Бризбейн - домакинското дуо Ник Кириос и Мат Рийд. 

Австралиец на пътя на Григор в Бризбейн

Иначе Гришо продължава подготовката си за участието на сингъл в австралийския град, където има да защитава титлата си от миналата година. Той ще излезе на корта за първи път в четвъртък, а по-късно във вторник трябва да стане ясен и съперникът му.