Големият момент идва! Съвсем скоро най-голямата звезда на българския спорт в момента Григор Димитров ще започне с официалните мачове на сингъл за 2018 г. Вече излезе графикът за мача на Спортист номер едно на България за 2017 г. за втория кръг на турнира в Бризбейн. 

В него Гришо ще се изправи срещу представителя на домакините Джон Милман, а вече е ясно около какъв час ще стартира мачът им в четвъртък. Битката е част от вечерната сесия на централния корт, носещ името на Пат Рафтър. 

Двубоят на Димитров и Милман е втори от въпросната сесия, която стартира не по-рано от 11:00 часа българско време. Това означава, че двамата ще се появят на корта не по-рано от 13:00 часа наше време. Но всичко зависи от двубоя преди техния. 

Българинът досега се е срещал само веднъж с австралийския си опонент и не пази добри спомени. Битката между тях е била на Чалънджър преди почти осем години, а тогава Милман побеждава. Сега обаче картината е съвсем различна, Гришо е първи поставен, а австралиецът участва с уайлдкард.  

Иначе днес Димитров ще излезе на корта в Бризбейн, но за мач на двойки. И австралийските препятствия сякаш нямат край пред него. След като в първия кръг отстрани местните любимци Лейтън Хюит и Джордан Томпсън, сега ще се изправи срещу други представители на домакините - Ник Кириос и Мат Рийд.