Долната част на схемата на турнира в Бризбейн остана почти без водещи тенисисти. Това стана факт след повече от изненадващото отпадане на номер четири в схемата Милош Раонич. 

Канадецът, за когото това е първи мач след дълго лечение на травма, преклони глава пред 209-ия в света Алекс де Минор. 18-годишният австралиец надделя с 2:0 сета (6:4, 6:4) за малко повече от час и половина на корта. 

Мачът започна с изненадващ пробив на тийнейджъра, който взе подаването на съперника си още в третия гейм. Впоследствие спаси три брейкбола, за да го опази в шестия и в крайна сметка му се оказа достатъчен за успеха с 6:4 в първата част. 

В началото на втората Раонич сам се би. Той имаше по две възможности за пробив във всеки от първите два сервис-гейма на австралиеца, но ги пропиля. И в крайна сметка беше пробит за 2:3 при първата възможност на Де Минор за това. 

Младокът затвърди пробива и направи още един за 5:2. Раонич върна интригата, отразявайки единия в осмия гейм и взимайки деветия, за да намали на 4:5. Но с гейм на нула тийнейджърът затвори сета и мача в своя полза и хвърли една от бомбите в Бризбейн. 

Така на 1/4-финалите Де Минор ще се изправи срещу 175-ия в света Майкъл Мо. В долната част на схемата не остана нито един от поставените, което означава, че ако стигне до финала, Григор Димитров ще играе с непоставен тенисист.

Всъщност, засега единственият поставен, намерил място на четвъртфиналите, е Ник Кириос, който е евентуален съперник на българина на полуфинал. Първата ни ракета открива мачовете си на сингъл в австралийския град в четвъртък на обяд.