Григор Димитров заяви, че е доволен от победата с 6:2, 6:1 над японеца Юичи Сугита и от достигането до полуфиналите на турнира в Синсинати. Първата ни ракета в мъжкия тенис бе изключително убедителен и не остави никакви шансове на съперника си.

Григор размаза Сугита за полуфинал в Синсинати

По-късно днес българинът ще се изправи срещу американеца Джон Иснър в опит да достигне за първи път до финалната фаза на надпреварата от сериите "Мастърс 1000".

Двуметров американец на пътя на Григор към финала

“Доволен съм от играта си. Успях да поема контрола в мача още от първата точка. Чувствах се отлично на корта днес, открих слабостите на Сугита. След това просто си свърших работата и спечелих мача. Мисля, че днес просто взимах най-добрите решения, в най-правилното време. Това бе ключът за правилната развръзка на двубоя”, каза Димитров.

Гришо стигна полуфиналите в Синсинати с целувка

“Подготвям за утрешния (б.р. мачът срещу Иснър тази вечер) по същия начин, както досега. Чувството да достигнеш до такъв етап в турнира е страхотно. Това е, за което си се трудил неуморно. Няма нещо друго, с което да мога да се справя по-добре в момента. Просто правя това, което правя и всичко останало, което идва е само в мой плюс”, допълни той.